Schatkamer van Fryslân
Terug naar agenda overzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Jong Historisch Café over het thema Friese Helden

27-03-2019 19:30

In iedere provincie organiseert Lise Koning, 'Jonge historicus van het jaar 2018', samen met Stichting Jonge Historici en Jong KNHG, een Historisch Café bij een archiefinstelling. Het Historisch Café bestaat uit twee korte lezingen, een gesproken column en muziek. Het thema van de avond wordt bepaald aan de hand van een lokaal biertje. Jonge historici nemen op deze avond het woord, maar iedereen is welkom om de avond bij te wonen.

​Op woensdag 27 maart vanaf 19.30 uur is iedereen welkom bij het Historisch Café in Tresoar. Het thema is 'Friese Helden' en de sprekers zijn Mark Raat, Nathalie Scheenstra en Geart Tigchelaar.

Mark Raat is als projectmedewerker verbonden aan de Fryske Akademy en zal spreken over feiten, fictie en beeldvorming van Grutte Pier. Zijn artikel over dit onderwerp is recent verschenen in Groniek.

Nathalie Scheenstra verrichtte historisch onderzoek naar Redbad voor de gelijknamige film. Op de set werkte Nathalie als 'extra's assistent' en gaf zij adviezen met betrekking tot het script. Komt de film overeen met de feiten? Nathalie zal fictie van feiten over Redbad scheiden.

De gesproken column wordt verzorgd door Geart Tigchelaar. Geart is grafisch ontwerper, dichter en schrijver. Hij schrijft zowel Friestalige poëzie als proza. Regelmatig verschijnen werken van zijn hand in het Fries literair tijdschrift Ensaf.

Bierbrouwerij Grutte Pier voorziet deze avond van een historisch toepasselijk biertje!

AANMELDEN >>>

De organisatie van dit Historisch Café is mogelijk gemaakt door het GoFonds en het Hendrik Muller Fonds.

Go Fonds.pnggp6.jpgMullerfonds-logo.png