Schatkamer van Fryslân

Cursussen Tresoar

​​​Tresoar is de plek in Fryslân waar informatie en kennis over geschiedenis en literatuur van de provincie te vinden zijn. Wil je meer weten over je eigen dorp of over de moderne Friese dichters? Schrijf je dan in voor een van de volgende workshops.

Cursus stamboomonderzoek voor beginners

Benieuwd waar je voorouders vandaan komen, maar geen idee hoe je zo’n zoektocht aanpakt? Voor beginnende onderzoekers is deze cursus een goed idee. Je leert over de verschillende vormen voor het maken van een stamboom en gaat vervolgens aan de slag met de Burgerlijke Stand, de Doop-, Trouw- en Begraafboeken en andere nuttige bronnen. De cursus zit boordevol tips waarmee het zoeken eenvoudiger wordt. Meer informatie.

Cursus Go!

Go is een fascinerend bordspel. Het is de oudste bekende denksport ter wereld, met een historie die meer dan 3000 jaar beslaat. En deze fascinerende denksport is nog steeds springlevend. Je kunt het nu leren spelen bij Denksportcollectiecentrum Tresoar! Schrijf je in voor een cursus Go!

Literaire cursussen 2017-2018

Het nieuwe cursusaanbod literatuur van Tresoar voor het cursusjaar 2017-2018 staat sinds kort op de website van Sirkwy​. Het programma brengt een rijke verscheidenheid, zowel in de geboden genres als bij de docenten.

Literaire lezingen

Dit jaar worden er drie literaire lezingen georganiseerd door Volksuniversiteit Fryslân.

Telefonische informatie

U kunt ook contact opnemen met Petra Bierma of Marja de Graaf telefoon resp. 058 – 789 0 740, 058 – 789 0 792, of een e-mail sturen naar info@tresoar.nl

Cursus Friese taal

Voor allerlei cursussen Fries (verstaan, lezen, spreken en schrijven) kun je terecht bij de Afûk. Bij de Afûk kun je Fries leren zoals je dat zelf het liefste doet: thuis online, schriftelijk of in een cursusgroep. Kijk op www.afuk.nl voor het volledige cursusaanbod of ga direct naar www.edufrysk.nl voor de online leeromgeving en begin vandaag nog. De eerste maand als cursist op eduFrysk is bovendien gratis!