Schatkamer van Fryslân

Cursussen Tresoar herfst 2017 en begin 2018

​​​Tresoar is de plek in Fryslân waar informatie en kennis over geschiedenis en literatuur van de provincie te vinden zijn. Wil je meer weten over je eigen dorp of over de moderne Friese dichters? Schrijf je dan in voor een van de volgende workshops.

Cursus Go!

Go is een fascinerend bordspel. Het is de oudste bekende denksport ter wereld, met een historie die meer dan 3000 jaar beslaat. En deze fascinerende denksport is nog steeds springlevend. Je kunt het nu leren spelen bij Denksportcollectiecentrum Tresoar! Schrijf je in voor een cursus Go!


Introductiecursus Humanisme Leeuwarden

Vanaf 16 mei organiseert de afdeling Fryslân van het Humanistisch Verbond in Leeuwarden de introductiecursus Humanisme. In vier interactieve avonden kunt u kennis maken met de rijkdom van het humanisme.

Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Hoe ziet mijn ideale leven eruit? Als deze vragen u bezighouden, stap dan in de rijke humanistische traditie. Deze vragen houden de mens immers al eeuwen lang bezig. Van Socrates tot Foucault, allemaal hebben zij naar antwoorden gezocht. Door hiervan kennis te nemen en er met elkaar over te praten, vindt u uw eigen antwoorden. Door inleidingen, presentaties, filmpjes en teksten komt onder begeleiding van docent Patricia Bieringa de humanistische traditie tot leven.

De cursus wordt gegeven op woensdagavonden van 19:00 - 21:30 uur op 16, 30 mei en 13, 27 juni 2018. Inloop is vanaf 18:30. Voorkennis is niet vereist. De cursusprijs is inclusief reader.

Voor meer informatie kunt u terecht bij cursus@humanistischverbond.nl of via www.cursushumanisme.nu.

Tijd: 19:00-21:30
Locatie: Tresoar
Kosten: HV-leden € 70, niet-leden € 120. Lage inkomens en studenten € 60 en bij lid HV € 35.

Graag aanmelden voor 2 mei via www.cursushumanisme.nu

Literaire cursussen 2017-2018

Het nieuwe cursusaanbod literatuur van Tresoar voor het cursusjaar 2017-2018 staat sinds kort op de website van Sirkwy​. Het programma brengt een rijke verscheidenheid, zowel in de geboden genres als bij de docenten.

Literaire lezingen

Dit jaar worden er drie literaire lezingen georganiseerd door Volksuniversiteit Fryslân.

Workshop 'Verhalend Geschiedenis Schrijven'

Schrijfster Janneke Donkerlo geeft op zaterdagochtend 26 mei de workshop 'Verhalend Geschiedenis Schrijven'.

De workshop is bedoeld voor mensen die informatie hebben verzameld over een (historische) vereniging, bedrijf of familie en deze kennis willen doorgeven. U krijgt inzicht in het schrijven van een boeiend en samenhangend verhaal waarin alle kostbare informatie tot zijn recht komt.
Aan bod komen onder meer: het formuleren van een rode draad, beeldend schrijven en het inweven van feiten, jaartallen en tijdgeest. De workshop duurt van 10.30 - 12.30 uur en vindt plaats bij Tresoar.
De kosten bedragen € 25,- pp.
Minimaal 12, maximaal 14 deelnemers. Voor vragen of het opgeven voor deelname kunt u mailen naar info@donkerlo.nl

Telefonische informatie

U kunt ook contact opnemen met Petra Bierma of Marja de Graaf telefoon resp. 058 – 789 0 740, 058 – 789 0 792, of een e-mail sturen naar info@tresoar.nl

Cursus Friese taal

Voor allerlei cursussen Fries (verstaan, lezen, spreken en schrijven) kun je terecht bij de Afûk. Bij de Afûk kun je Fries leren zoals je dat zelf het liefste doet: thuis online, schriftelijk of in een cursusgroep. Kijk op www.afuk.nl voor het volledige cursusaanbod of ga direct naar www.edufrysk.nl voor de online leeromgeving en begin vandaag nog. De eerste maand als cursist op eduFrysk is bovendien gratis!