Schatkamer van Fryslân
Terug naar nieuwsoverzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Help pake en beppe de vakantie door!

24-01-2017 -

In de voorjaarsvakantie organiseert Museumfederatie Fryslân samen met de Friese musea en archieven voor de 16e keer 'Help pake en beppe de vakantie door!'. Vanaf dinsdag 21 februari tot en met vrijdag 24 februari 2017 worden er volop leuke en leerzame activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kinderen van 4 jaar tot en met 12 jaar hebben gratis toegang , op vertoon van pake en-/of beppe (of een andere volwassene)!
>>>

Tijdens vakanties logeren kinderen vaak bij hun grootouders of willen de grootouders een leuk dagje uit met hun kleinkinderen. Voor de pakes en beppes kan het soms moeilijk zijn iets leuks te bedenken om samen met de kleinkinderen te doen. De Friese musea en archieven spelen hier op in met
'Help pake en beppe de vakantie door!' Tijdens de voorjaarsvakantie biedt elk deelnemend musea of archief diverse activiteiten aan. Zo komt jong en oud op een boeiende wijze in contact met het cultureel erfgoed in Friesland!

Elfstedentochtspel bij Tresoar
Dinsdag 21 februari 14.00 – 16.00 uur en donderdagochtend 23 februari 10.00 – 12.00 uur organiseert Tresoar een Elfstedentochtspel met allerlei  doe- en denkactiviteiten. Wat moet je doen? Trek je schaatstenue aan en kom naar Tresoar! Maak dit gevarieerde Elfstedentochtspel mee; leer klunen op Friese doorlopers ('houtsjes'), beklim een kistwerk, maak samen met pake en beppe leuke vragen en opdrachten en geniet van koek en zopie.

Van tevoren opgeven via info@tresoar.nl. Vol is vol.

Een overzicht van alle activiteiten en de 33 deelnemende Friese musea en archieven is te vinden op de website: www.museum.frl