Schatkamer van Fryslân

Historisch Reisbureau

In verband met het coronavirus is het Historsich Reisbureau voorlopig nog gesloten.

Altijd al graag een kijkje in het leven van je Friese voorouders willen nemen? Wie waren die voorouders eigenlijk? Waar zijn ze geboren? Met wie trouwden ze? Wat voor beroep hadden ze? Bij het Historisch Reisbureau ontdek je het antwoord. Medewerkers helpen je op weg en geven je tips en trucs om verder in je eigen verleden te spitten.

Met behulp van de nieuw ontwikkelde online Roots Guide stel je een persoonlijke historische reisgids samen om zo letterlijk in de voetstappen van je voorouders te treden. Benieuwd? Kom dan langs bij Tresoar. Het Reisbureau is geopend tijdens onze openingstijden met uitzondering van de avonduren. In het weekend is het Reisbureau open van 1 uur tot 5 uur.

Neem bij het bezoek aan het Historisch Reisbureau gegevens over je familie mee, bij voorkeur namen van voorouders die voor 1933 zijn getrouwd en/of een naam van een voorouder met een geboortedatum van voor 1913. Houd er verder rekening mee dat geboorteakten pas na 100 jaar, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten na 50 jaar openbaar zijn!