Schatkamer van Fryslân

Obe - podium voor literatuur, kunst en taal

HAY_0602 bew.jpg

Obe is het podium voor literatuur, kunst en taal op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Vanaf 2019 zet Tresoar hier een interactieve en brede programmering neer op het gebied van Friese cultuur met onder andere exposities, lezingen en optredens. De naam van het gebouw is een eerbetoon aan de Friese dichter Obe Postma (1868-1963).

Adres: Heer Ivostraatje 1, 8911 DP Leeuwarden
Openingstijden: vanaf 5 juni weer geopend van donderdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur
Toegang: gratis (vooraf reserveren is niet nodig)

Te zien in Obe:
ETALAGE

In de grootste etalage van Leeuwarden etaleren jonge Friese makers deze zomer vanaf 5 juni tot en met 28 augustus hun werk tijdens de interactieve, steeds veranderende expositie ETALAGE. Drie maanden lang maken Marc Henri QueréMarleen Stoelwinder en Nick Veenstra de dienst uit in Obe. Ze zetten daarbij niet alleen hun eigen werk, maar ook zichzelf in de etalage, en nodigen hierbij andere makers uit.

Jonge Friese makers

Wat betekent Fryslân en 'het Friese' voor de jonge maker? Wat doet het landschap, wat halen ze uit de geschiedenis en hoe maken ze daar een geheel van? In ETALAGE maken de Friese kunstenaars werk waarmee ze die betekenis, hun kijkwijze en opvattingen tot uitdrukking brengen. ETALAGE is een steeds veranderende expo, makerspace en shop en is gratis toegankelijk. Met activiteiten variërend van concerten met Friese muziek en het ontdekken van verhalen over Leeuwarden tot podcasts over Keti Koti en een boekpresentatie staat Obe de komende maanden in het teken van Fryslân en jonge Friese makers.

Meer weten?

Lees hier meer over de makers en de expositie.