Schatkamer van Fryslân

Iisbaan yn 'e maaitiid - schilderijen van Hendrik Elings

‘Iisbaan yn ‘e maaitiid’ is een digitale presentatie waarmee Friese ijsbanen in het voorjaar in beeld worden gebracht. Tot en met 24 mei 2021 wordt deze pagina aangevuld met schilderijen van Hendrik Elings. Op deze pagina kun je de video's over de ijsbanen bekijken en hier video's van dichters. Volg de digitale presentatie ook op Facebook en Instagram

Lees hier meer over de digitale presentatie >>>

Ijsbaan Wijckel

"Ondanks 't prachtige plak der't de iisbaan lait, bleef dochs 't bordsy an 'e boom mij 't meest bij. 'Max 10 km per uur' staat d'r op. Souwen d'r flitspalen op 'e iisbaan staan?"


"Ondanks de prachtige ligging van de ijsbaan, bleef het bordje aan een boom mij het meest bij. 'Max. 10 km per uur' staat erop. Zouden er flitspalen op de ijsbaan staan?"


Ijsbaan Raard

"'t Eerste skilderij dat ik maakte in de iisbaansery. De iisbaan lait der mooi soamaar wat te lêgen naast de kerk. In 'n diepe seumerslaap, sien ik wel."

"Het eerste schilderij dat ik maakte van de ijsbaanserie. De ijsbaan ligt er mooi zomaar wat te liggen naast de kerk. In een diepe zomerslaap, stel ik mij zo voor."