Schatkamer van Fryslân
Terug naar agenda overzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Sing-in met Wiebe Kaspers

27-10-2019 14:00-16:00

Wat is er fijner dan met z'n allen te zingen of lekker naar Friese liederen te luisteren?? Wiebe neemt de bezoekers mee op reis langs Friese evergreens en meezingers. Met speciale aandacht voor het beroemde lied dat Waling Dijkstra heeft geschreven: 'Wat bisto leaflik rizende simmermoarn.'

​Een informeel concertje waarbij het publiek zoveel mogelijk meezingt en wat informatie meekrijgt over Waling Dijkstra en de Friestalige muziek tot nu toe. Het programma duurt twee uren met een kleine pauze van een kwartiertje. Het repertoire bestaat uit een leuk inzingliedje om de keel te smeren en dan begint het echt met   Waling's 'Rizende simmermoarn', gevolgd door bekende Friese liedjes en kinderliedjes van nu. Primeur van 'Bello' van Annie M.G. Schmidt in het Fries en nog een paar eigen liedjes van Wiebe in het Fries.

Daarnaast vertelt Beart Oosterhaven over Waling Dijkstra en de geschiedenis van het Friestalige lied uit de tijd van Waling tot nu en het antwoord op de vraag: Hoe staat het er vandaag de dag voor met de Friese taal in liedjes?

Verder werken mee: Daan Slagter, op z'n huiskamer-drumstel: het ritme-instrument draagt bij aan een gezellige sfeer. Ook saxofonist Johan Postma doet mee om de melodie nog beter hoorbaar te maken, zodat het publiek noch makkelijker mee kan zingen. Bovendien worden de teksten van alle liedjes met een beamer getoond.

De liedjes zijn voor alle leeftijden geschikt; ook kinderen zijn van harte welkom. Er wordt ook een nummer van het nieuwe album 'Y'van de band van Wiebe gespeeld, iedereen kan dan meezingen. Alvast weten welk lied dat is? 'No-man's-Land' op Spotify. Op deze middag in het Fries vertolkt!


Deze activiteit is onderdeel van de tentoonstelling 'Waling Dykstra - Foarútgong'.