Schatkamer van Fryslân
Terug naar agenda overzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Eerste Wikipedia ‘Edit-a-thon’ in Friesland

24-11-2014 13:30-15:30

​Iedereen weet wel wat Wikipedia is. Maar, hoe werkt het nou precies? Hoe kan ik een lemma schrijven? Op maandag 24 november geeft Sebastiaan ter Burg van Wikimedia Nederland antwoord op die vragen. Dan organiseren Tresoar en Wikimedia Nederland in Tresoar de eerste Wikipedia 'Edit-a-thon' van Friesland.

Sebastiaan geeft van 13:30 tot 15:30 uur een Wikipediacursus, waarna er de mogelijkheid is om zelf te oefenen, uiteraard onder begeleiding. Een ieder is van harte welkom, met of zonder ervaring op Wikipedia.

Tresoar levert de grondteksten aan, maar mensen mogen ook eigen teksten meenemen. Daarnaast wordt sterk aangeraden om een eigen laptop mee te nemen. Opgave voor de dag is noodzakelijk, dat kan op de projectpagina van Wikimedia. Graag voor woensdag 19 november opgeven. Op deze pagina is meer informatie te vinden.

Tresoar onderzoekt de mogelijkheden om informatie van Tresoar op Wikipedia beschikbaar te stellen. De Wikipedia heeft een groot bereik. Daarom is het voor Tresoar interessant om informatie aan te bieden op Wikipedia. Het project bestaat uit een selectie van biografieën van Friese schrijvers, waaronder Obe Postma en Tsjêbbe Hettinga. De grondteksten komen op de literatuursite Sirkwy (www.sirkwy.nl) en kunnen daarna omgezet worden in lemma's op Wikipedia.

Kom op 24 november en leer alles over Wikipedia!