Schatkamer van Fryslân
Terug naar agenda overzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Cultuurhistorische dag Waadhoeke

23-03-2018 13:30-16:30

Op vrijdag 23 maart vindt in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie de 'Historische dag Waadhoeke' plaats. Meer dan 30 organisaties die zich in de nieuwe gemeente bezighouden met cultuurhistorie  - en daar horen wij natuurlijk ook bij - komen dan bijeen.

​Van 13.30 tot 16.30 uur bent u welkom op de informatiemarkt. U kunt die middag terecht met oude foto's en ansichtkaarten, met vragen over wie of wat erop is afgebeeld, met oude voorwerpen, boeken en archeologische vondsten. Wij helpen u graag een antwoord op uw vragen te vinden.

Maar u kunt ook een bijdrage leveren: onder andere met foto's, kennis en weetjes uit het verleden die het waard zijn om in onze gemeenschappelijke geschiedenis vast te leggen.

Er zijn drie korte lezingen. Om 14.00 vertelt Nanna Hilton (RUG) over haar onderzoek naar de streekgebonden uitspraak van de Friese taal, om 15.00 uur houdt Johan Nicolay (RUG) een lezing over zijn archeologisch onderzoek in de gemeente Waadhoeke en om 16.00 verwoordt Bert Looper (Tresoar) voor ons de identiteit van deze streek.

U bent op vrijdag 23 maart van harte welkom. De toegang is gratis.

Deze dag is een initiatief van Museum Martena en De Vrienden van de Stad Franeker en wordt in samenwerking georganiseerd met Stichting Bildts Aigene, Documentatie Menaam en Stifting ArgHis Littenseradiel.