Schatkamer van Fryslân
Terug naar agenda overzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Uitreiking Gysbert Japicxpriis 2017

14-10-2017 14:30

Zaterdag 14 oktober is het zover, dan wordt de belangrijkste literaire prijs van Fryslân uitgereikt, de prestigieuze Gysbert Japicxprijs. De winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000.

Genomineerden

De Gysbert Japicxpriis wordt dit jaar uitgereikt in de categorie poëzie. De vijf genomineerden dit jaar zijn Wilco Berga met 'Allinne en yn koar', Eppie Dam met 'Fallend ljocht', Elske Kampen met 'Man en mem', Albertina Soepboer met 'Herbarium' en Abe de Vries met 'Brek dyn klank'.

Bekendmaking van de winnaar

Zo'n twee weken voor de uitreiking wordt de winnaar bekend gemaakt. De provincie komt hiermee aan de wens tegemoet van de vijf genomineerden, om van tevoren de prijswinnaar bekend te maken.
Gedeputeerde Staten was voornemens om met ingang van dit jaar de uitreiking van de Gysbert Japicxprijs anders op te zetten. In die gewijzigde opzet zou de winnaar pas bekend gemaakt worden op de dag zelf. De vijf genomineerden hebben aan Gedeputeerde Staten laten weten daar niets voor te voelen en liever te zien dat de winnaar van tevoren bekend gemaakt wordt. Gedeputeerde Staten heeft daarop besloten om dit jaar nog niets te veranderen aan de opzet. Wel zal de provincie bekijken hoe toekomstige uitreikingen van Gysbert Japicxprijs iets anders kan worden vormgegeven. Met een nieuwe opzet wil de provincie meer aandacht vragen voor de prijs zelf, de winnaar en de genomineerden.

Programma

13.45 uur: Inloop met koffie/thee
14.30 uur: Start programma met sprekers en muziek. Na afloop van het officiële deel is er gelegenheid om de prijswinnaar in Het Convent te feliciteren onder het genot van een hapje en een drankje.

Plaats: Martinikerk te Bolsward.

utnging_trikking_GJ_2017_2.jpg

GysbertJapicxpriis_utrikking2017_2.jpg