Schatkamer van Fryslân
Terug naar agenda overzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Lezing Milo van de Pol

20-11-2018 20:00

​Op 20 november houdt Milo van de Pol, de Tresoar-fellow van dit jaar, een lezing over de resultaten van zijn onderzoek bij Tresoar. De titel van de lezing is: "De secretaris en de stadhouder. Vegelins moeizame verhouding met zijn baas, Willem Frederik."


​Philip Ernst Vegelin van Claerbergen heeft na zijn aanstelling in 1641 als de privésecretaris en hofmeester van de stadhouder Willem Frederik van Nassau-Dietz snel een plaats verworven in de Friese maatschappelijke toplaag van de zeventiende eeuw. Van de Pol zal het in zijn lezing vooral gaan hebben over hoe Philip Ernst Vegelin van Claerbergen in de jaren 1641-1652 leefde en functioneerde in Friesland, in dienst van de Friese stadhouder Willem Frederik van Nassau-Dietz. En vooral over Vegelins relatie met die Willem Frederik.

De lezing, die georganiseerd wordt door de Stichting Vrienden van Tresoar, begint om 20.00 uur (inloop om 19.45 uur). Andere belangstellenden dan de Vrienden van Tresoar zijn van harte welkom om de lezing bij te wonen; voor hen is de entree € 5,00. Voor Vrienden is het gratis.

Naast de lezing zal een kort deel zijn met 'Vrienden-aangelegenheden'. Zo krijgt Bert Looper, directeur van Tresoar, een bijzonder cadeau aangeboden.

Aanmelden voor deze avond kan via info@tresoar.nl