Schatkamer van Fryslân
Terug naar agenda overzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Lunchlezing over ‘Leesbaar Friesland’ door Louis Stiller

17-01-2019 12:30-13:30

​'Maar het liefst is hem het gezicht op het water om noord en om zuid, de Noordzee met haar gekamde golven, de Waddenzee rustiger met een warmer licht,' schreef Cor de Bruijn in zijn beroemde roman Sil de strandjutter (1940). Zo'n citaat uit een roman, verhaal, gedicht of lied, vormt de ingrediënten van Leesbaar Friesland: de letterenkaart van de provincie en Leeuwarden die Tresoar samenstelt in samenwerking met de stichting Leesbaar Laagland. Hoofdredacteur Louis Stiller vertelt over de literaire citatenkaart en doet met het publiek de Leesbaar-Friesland-quiz.

​Elke derde donderdag van de maand organiseren Tresoar en De Culturele Onderneming een lunchlezing in Leeuwarden. Maak kennis met allerlei boeiende nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken van universiteiten, hogescholen en andere organisaties in Friesland.

De lezingen worden gehouden in de Gysbert Japicxzaal van 12.30 tot 13.30 uur. De lezingen zijn gratis. Graag reserveren via info@tresoar.frl of even bellen naar 0587890740 of 0587890792.
Gebruik maken van de lunch (2 broodjes + 1 consumptie voor € 4,00)? Dan dit graag apart vermelden.