Schatkamer van Fryslân
Terug naar agenda overzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Simone Lamsma in de Bonifatiuskerk

09-02-2018 20:00-21:45

Tresoar en De Culturele Onderneming ontvangen Simone Lamsma op vrijdagavond 9 februari 2018. Zij zal een concert geven in de Bonifatiuskerk Leeuwarden en daarna gaat Sietze de Vries (journalist) met haar in gesprek.

Geroemd voor haar "brilliant... polished, expressive and intense" (Cleveland Plain Dealer) en "absolutely stunning" (Chicago Tribune) spel, wordt Nederlandse violiste Simone Lamsma wereldwijd gerespecteerd door pers, collega’s en publiek als één van klassieke muziek’s meest opvallende en boeiende muzikale persoonlijkheden. Door dirigent Jaap van Zweden, met wie Simone een nauwe samenwerking geniet, wordt ze omschreven als één van de meest toonaangevende violisten ter wereld.

Met haar uitgebreide repertoire van ruim 60 vioolconcerten, soleerde Simone de afgelopen seizoenen met veel van ’s werelds belangrijkste orkesten waaronder het Chicago Symphony Orchestra, Cleveland Orchestra, en Hong Kong Philharmonic.
 
Andere recente hoogtepunten waren onder meer haar debuut in Japan, en debuutrecitals in Londen’s Wigmore Hall en New York’s Carnegie Hall.
In maart 2017 vond de release plaats van haar meest recente opname van het eerste vioolconcert van Shostakovich en Gubaidulina’s ‘In tempus praesens’ met het Radio Filharmonisch orkest o.l.v. James Gaffigan en Reinbert de Leeuw, uitgebracht door Challenge Records.
 
Simone Lamsma bespeelt de “Mlynarksi” Stradivarius (1718), die haar genereus ter beschikking is gesteld door een anonieme bruikleengever.
 
Programma:

J.S.Bach - Uit Partita nr.2 in D klein BWV 1004

                                               - Sarabande

                                               - Giga

                                               - Ciaccona

E.Ysaÿe - Sonate nr.5 op.27 in G groot

                               I. L’aurore: Lento assai

                               II. Danse rustique: Allegro giocoso molto moderato

N.Milstein – Paganiniana

Pauze
Interview
Einde

Datum: 9 februari 2018
Aanvang: 20.00 uur -21.45
 
Locatie:
Bonifatiuskerk
Bonifatiusplein 20,
8921 JT Leeuwarden
 
Prijs € 20,-
Vrienden van Tresoar € 17,50
 
Kaarten te koop bij Tresoar, voorafgaand aan het concert in de kerk of door het bedrag over te maken op rekeningnummer NL15 RABO 0127594264 o.v.m. concert S. Lamsma en uw naam en adres.
 
Aanmelden via info@tresoar.nl

Simone Lamsma.jpg