Schatkamer van Fryslân
Terug naar agenda overzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Week van de Klassieken - 'Van heinde en verre: migratie in de Klassieke Wereld'

05-04-2019 16:00 - 09-04-2019 16:00

​In de Week van de Klassieken (4 t/m 14 april 2019) organiseert Tresoar een aantal gratis activiteiten. Het thema van de Week is: Van heinde en verre: migratie in de Klassieke Wereld.

Wahibra-EmakhetenandereGrieken.9789401915816.jpg Lezing van schrijver en recensent Jona Lendering over themaboekje "Wahibra- Emakhet en andere Grieken: Landverhuizers in de Oudheid"

Op vrijdagmiddag 5 april om 16.00 uur verwelkomen wij de historicus, schrijver en recensent Jona Lendering die een lezing gaat houden n.a.v. het door hem geschreven themaboekje "Wahibra- Emakhet en andere Grieken: Landverhuizers in de Oudheid". In de Oudheid zijn er tienduizenden migranten geweest, de Griek Wahibre-em-achet was er daar één van. Op hun reizen namen ze nieuwe ideeën mee, maar gevaarlijke ziekten werden ook via de migrerende massa verspreid. De lezing is voor iedereen (middelbare scholieren en andere belangstellenden) toegankelijk. De lezing én het boekje zijn gratis.

AANMELDEN VOOR DEZE LEZING >>>

leespaleis 2.jpg

Twee optredens van theatergroep Stuiter voor basisschoolleerlingen

Op maandagochtend 8 april gaat Theatergroep Stuiter twee optredens van een uur verzorgen met het programma "Leespaleis", speciaal bedoeld voor basisschoolleerlingen van de groepen 4 t/m 8. In de voorstelling geeft Theatergroep Stuiter aandacht aan de verspreiding van de Romeinse cultuur in de Lage Landen 2000 jaar geleden en laat het de leerlingen kennismaken met verhalen uit de Klassieke Oudheid. Om 9.00 uur begint de eerste voorstelling voor de groepen 4 t/m 6. De tweede voorstelling begint om 11.00 uur voor de groepen 6 t/m 8. Bij de eerste voorstelling is er nog ruimte voor ca. 30 leerlingen.

AANMELDEN VOOR DEZE VOORSTELLING >>>

Lezing over de thema's migratie, mythe en Europa door cultuurhistoricus en publicist Thomas von der Dunk

Op dinsdagmiddag 9 april om 15.00 uur geeft cultuurhistoricus en publicist Thomas von der Dunk een lezing over de thema's migratie, mythe en Europa. Daarin wordt enig zicht geboden over de tijd van de Romeinen, hoe er is omgegaan met het 'verwelkomen van buitenstaanders/migranten' en wordt er een link gelegd met de huidige tijd. De lezing begint om 15.00 uur en ook hier geldt dat de toegang tot de lezing (evenals de lezing van Jona Lendering geschikt voor middelbare scholieren en andere belangstellenden) gratis is, zo ook het themaboekje "Wahibra-Emakhet en andere Grieken: Landverhuizers in de Oudheid".

AANMELDEN VOOR DEZE LEZING >>>