Schatkamer van Fryslân
Terug naar nieuwsoverzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Aantal websites van Tresoar offline

18-03-2020 -

​Zoals je welllicht is opgevallen zijn een aantal websites van Tresoar niet meer toegankelijk. Deze websites hebben we offline moeten halen vanwege één of meerdere van onderstaande redenen:

​a) de (data-)beveiliging kwam in het geding vanwege verouderde (server-)technieken;
b) de website functioneerde niet goed op nieuwe browsers en mobiele apparaten vanwege verlopen technieken;
c) de aanwezige data heeft de relevantie verloren;
d) de website of onderliggende database bevat privacygegevens die in het kader van de nieuwe wet- en regelgeving niet meer op dezelfde wijze mag of kan worden opgeslagen.

Van een aantal offline gehaalde websites is de informatie op een andere wijze te vinden. Van die websites hebben we de link op deze pagina aangepast. Voor bepaalde andere websites wordt aan een alternatief gewerkt.

We begrijpen dat het vervelend is dat de informatie die je zoekt die niet meer raadpleegbaar is. Mocht je vragen hebben of tegen problemen aanlopen dan kun je altijd contact met ons opnemen via info@tresoar.nl. 

Tresoar wil haar digitale informatievoorziening altijd blijven verbeteren; gebruikersvriendelijk en toekomstbestendig. Een voorbeeld waar Tresoar haar o.a. voor inzet is Linked Open Data (LOD). Bij Linked Open Data wordt data op zo'n manier aangeboden dat er veel makkelijker, en zelfs automatisch, verbinding gelegd kan worden met andere data. Hierdoor wordt de data rijker en nuttiger voor de gebruiker.