Schatkamer van Fryslân
Terug naar nieuwsoverzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Welkom terug op onze studiezaal!

27-05-2020 -

​Vorige week maakten we het al bekend: onze studiezaal gaat weer open! Vanaf 2 juni heten we je iedere werkdag tussen 10.00 en 17.00 uur en dinsdagavond tot 22.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom in ons gebouw. In dit bericht informeren we je over het maken van een reservering, het bezoeken van onze tentoonstellingen, het lenen en terugbrengen van boeken en de protocollen die we daarbij hanteren.

Een plekje reserveren op de studiezaal

Via dit formulier kun je een studie-/onderzoeksplek reserveren op onze studiezaal. In het aanvraagformulier vragen we je om een aantal gegevens, zoals naam, pasnummer, plaatsnaam en telefoonnummer. Wij gaan vertrouwelijk met je gegevens om, zoals staat beschreven in ons privacybeleid.

In totaal kunnen 30 personen tegelijkertijd gebruikmaken van onze studiezaal. Bij het invullen van het reserveringsformulier kun je kiezen uit drie tijdsblokken: van 10:00 uur tot 13:00 uur, van 14:00 uur tot 17:00 uur of van 10:00 uur tot 17:00 uur. Daarnaast kun je vanaf 1 september ook nog een avondticket reserveren voor dinsdag van 17:00 tot 22:00 uur en een dagticket voor zaterdag of zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Tijdens je bezoek aan de studiezaal kun je archiefstukken inzien die je een dag van te voren hebt aangevraagd. Het is niet mogelijk om op de dag zelf of tijdens je bezoek (extra) archiefstukken aan te vragen. Archiefstukken kun je hier aanvragen, of via info@tresoar.nl. Meer informatie over het inzien van archiefstukken volgens de nieuwe protocollen vind je hier.

Ik wil een plekje op de studiezaal reserveren!

Reservering annuleren

We stellen het zeer op prijs dat je je reservering annuleert wanneer je toch niet kunt komen, zodat er plaats voor iemand anders vrij kan komen. Een reservering annuleren kan via de e-mail die je van Eventbrite hebt gekregen (bekijken en beheren).  Een e-mail sturen naar receptiebalie@tresoar.nl met daarin je naam, datum en tijd van reservering mag ook. Of even bellen naar 058-7890789.
Wanneer je twee keer niet bent geweest, zonder te annuleren, dan zijn we helaas genoodzaakt je bij een eventuele volgende reservering te verwijderen van de bezoekerslijst. Een afspraak maken is dan alleen telefonisch nog mogelijk en alleen op de dag dat je Tresoar wilt bezoeken. 

Onze tentoonstelling bezoeken

Wil je een tentoonstelling bekijken, dan graag even melden bij de balie. Je hoeft vooraf niet te reserveren. Bij de balie vragen we je een formulier in te vullen met daarop dezelfde vragen als voor de reservering van een plekje op de studiezaal. Er mogen maximaal vijf personen tegelijk in de expositieruimte zijn. Mocht dit aantal zijn bereikt, dan vragen we je even te wachten in onze ruime ontvangsthal.

Het lenen en terugbrengen van boeken

Het lenen en terugbrengen van boeken is uiteraard nog steeds mogelijk. Per 2 juni kun je ook weer boeken aanvragen uit het Collectiecentrum. Vraag je boek hier aan. Je kunt de boeken ophalen bij de balie. Boeken die je wilt inleveren mag je in het daarvoor bestemde krat bij de balie leggen. Let op: als je boeken aanvraagt die ter inzage zijn, is het belangrijk dat je, zodra je bericht krijgt dat je de boeken kunt inzien, eerst een reservering voor een plekje op de studiezaal maakt.

Let op!

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten en/of verhoging tot 38 graden of koorts;
 • Blijf thuis als iemand uit jouw huishouden koorts heeft en/of benauwdheidklachten;
 • Kom in je eentje naar Tresoar of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden;
 • Bij een bezoek aan Tresoar word je dringend geadviseerd een mondkapje te dragen;
 • Houd in het gebouw altijd minstens 1.5 meter afstand van andere bezoekers en van medewerkers van Tresoar;
 • Houd je strikt aan de aanwijzingen van de studiezaalbeheerder en aan de aangebrachte aanwijzingen;
 • Ontsmet bij binnenkomst en bij het verlaten van ons gebouw en voor het aannemen van de archiefstukken of boeken je handen met het desinfecteermiddel dat bij de in- en uitgang voor je klaarstaat;
 • Voor en na gebruik van onze apparatuur maak je deze schoon met ontsmettingsmiddel. Tresoar plaatst hiervoor naast alle apparatuur en werkplekken schoonmaakdoekjes met desinfecterende spray;
 • Leg gebruikte boeken (ook boeken waar je even kort in hebt gekeken) en archiefstukken zelfop de verzamelplek. Een medewerker van Tresoar zal deze weer terugleggen;
 • Je kunt gebruikmaken van de garderobe, kluisjes, publiekskantine en het sanitair;
 • De vergaderzalen zijn niet toegankelijk voor bezoekers;
 • Zodra de wettelijke draagplicht van het mondkapje is doorgevoerd, moeten bezoekers van Tresoar tijdens het rondlopen een mondkapje dragen. Tot die tijd is het dragen van een mondkapje door bezoekers nog een dringend advies;

Voor alles geldt dat wij de richtlijnen van het RIVM volgen. Mochten er vanuit de overheid wijzigingen komen in het beleid omtrent het Corona virus, dan zullen wij die wijzigingen navolgen en je hierover tijdig berichten. 

Voor meer informatie over het reserveren van een studieplek en voor andere vragen kun je contact met ons opnemen via info@tresoar.nl of via 058-7890789.