Schatkamer van Fryslân
Terug naar nieuwsoverzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Vanaf 6 mei mogelijk om boeken te brengen en te halen bij Tresoar

30-04-2020 -

​Ondanks dat Tresoar voor het publiek vooralsnog tot 2 juni is gesloten, willen we je vanaf woensdag 6 mei wel al de mogelijkheid bieden om boeken op te halen en/of terug te brengen. Dit geldt ook voor boeken van de RUG.

​Je kunt via https://tresoar.on.worldcat.org/discovery een boek aanvragen. Zodra het boek bij ons is ingescand ontvang je hierover via de mail een bericht dat de boeken voor je klaarliggen. 

Let wel: je kunt alleen boeken aanvragen die uitleenbaar zijn!

Je kunt de boeken op werkdagen afhalen en terugbrengen tussen 11.00 – 14.00 uur.  (Voorlopig werken we nog niet met tijdsblokken tenzij de drukte daar om gaat vragen). 

De boeken liggen voor je klaar op een tafel in de entree. Boeken die worden ingeleverd mogen in het daarvoor bestemde krat worden gedeponeerd. 

Je kunt laten weten dat je er bent door aan te bellen. We laten 1 persoon tegelijk binnen en je kunt de entree via de andere deur weer verlaten. 

Voorzorgsmaatregelen

Voor het halen en/of terugbrengen van boeken houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we de 1,5- meter regel acht nemen.

Alle ingeleverde boeken gaan bij ons voor 72 uur in quarantaine voordat ze worden afgeboekt. Daarna zijn ze weer uitleenbaar. Het kan zijn dat je een rappelmail ontvangt, hier hoef je niks mee te doen. 

Wat doen we nog niet

Op dit moment halen we nog geen boeken op uit het Kolleksjesintrum en kun je geen boeken ter inzage bekijken. 

Deze tijdelijke dienstverlening is geen verplichting. Als je je niet veilig genoeg voelt dan blijven we de boeken nog verlengen. Je kunt daarvoor een mail sturen naar: info@tresoar.nl