Schatkamer van Fryslân
Terug naar nieuwsoverzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Andere dienstverlening per 1 januari

02-01-2020 -

Onze dienstverlening gaat per 1 januari 2020 veranderen.

Het zal je niet ontgaan zijn, dat wij steeds meer stukken digitaal beschikbaar stellen. In 2020 gaan we hiermee verder. Onze collecties worden voor jou als bezoeker én onderzoeker nog beter bereikbaar en toegankelijk.
Om je ook op andere gebieden nog beter van dienst te kunnen zijn, passen wij onze tijden van het ophalen van archiefstukken en bibliotheekboeken vanaf 1 januari aan.

Wat wordt de nieuwe procedure?

Je vraagt archiefstukken en bibliotheekboeken digitaal aan. Doe dit een dag van tevoren als je materiaal de volgende ochtend nodig hebt. Dan staan ze op de dag van je bezoek vanaf 10.00 uur voor je klaar. Op de dag van je bezoek kun je ook stukken aanvragen, maar houd er rekening mee dat je vóór 13.00 uur je aanvraag hebt gedaan. De stukken staan dan vanaf 14.00 uur voor je klaar. Je mag maximaal 12 archiefstukken per keer aanvragen.

Heb je een onderzoeksvraag?

Stuur dan een mail naar info@tresoar.nl met jouw vraag en uitleg. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om je vervolgens zo goed mogelijk met advies en ondersteuning van dienst te kunnen zijn.
Kunnen wij onze dienstverlening nog meer verbeteren? Wij horen het graag van je! 

Ruime openingstijden

Uiteraard blijven we onze ruime openingstijden hanteren, zodat je doordeweeks van 10:00 uur tot 22:00 uur bij ons terecht kunt voor onderzoek en studie. In het weekend ben je van 11:00 uur tot 17:00 uur welkom.