Schatkamer van Fryslân
Terug naar nieuwsoverzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Tresoar Treast Telefyzje - aflevering 1: Wie was Gysbert Japix?

20-04-2020 -

​Schrijver Gysbert Japix (1603-1666) staat symbool voor de kracht en rijkdom van de Friese taal en literatuur. Hij is een grote inspiratiebron voor vele schrijvers en dichters. Maar wie was hij eigenlijk? 

Laat het je vertellen door Bert Looper, directeur van Tresoar, in de eerste aflevering van Tresoar Treast Televyzje.

 

NB: Deze eerste in het Fries gesproken aflevering, is helaas nog zonder Nederlandse ondertiteling. Zodra de video met Nederlandse ondertiteling beschikbaar is, dan laten we dat via deze website en social media weten.

Meer weten over Gysbert Japix >>>

Tresoar Treast Televyzje

Veel mensen komen de deur nauwelijks meer uit tijdens deze ongewone tijden. Met 'Tresoar Treast Telefyzje' bieden we een stukje troost, door Fryslân weer een beetje dichter bij de mensen te brengen.

Elke week op maandag- en vrijdagavond om 20.00 uur plaatsten we op onze website, Facebook en Instagram een video. In deze video's geven we onder andere informatie over onderwerpen zoals Friese literatuur en kunst, bijzondere archiefstukken en word je virtueel rondgeleid door Tresoar, Obe (het podium voor literatuur, kunst en taal) en langs de lopende tentoonstellingen.

Maar dat niet alleen: We zijn ook benieuwd naar wat wat jij graag wilt zien of weten. Dus heb je een prangende vraag, is er een bepaald onderwerp waarover je meer wilt weten of wil je graag zien hoe het depot van Tresoar eruitziet? Laat het weten via info@tresoar.nl of via de socialmediapagina's van Tresoar en wie weet zie je jouw vraag terug in Tresoar Treast Telefyzje!