Schatkamer van Fryslân
Terug naar nieuwsoverzicht

Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd. Nog geen account van Mijn Tresoar? Registreer je hier

Verscherpte maatregelen COVID-19

29-09-2020 -

​In navolging van de aangescherpte maatregelen tegen het COVID-19 virus hebben wij helaas moeten besluiten om voorlopig minder bezoekers toe te laten in ons gebouw. Wil je onderzoek doen en/of studeren bij Tresoar, dan kun je hier een dag(deel) reserveren. Voor de tentoonstellingen in Tresoar hoef je niet te reserveren, die kun je bezoeken door je te melden bij de balie. Mochten er al vijf bezoekers zijn, dan vragen we je om (even) te wachten in de centrale ruime hal van ons gebouw. Het Historisch Reisbureau is voorlopig ook gesloten. De tentoonstelling 'Fries Levend Erfgoed' in Obe hebben we helaas per direct moeten sluiten. De publieksactiviteiten (met uitzondering van tentoonstellingen) gepland tot 15 november 2020 gaan niet door. 

Reservering annuleren

We stellen het zeer op prijs dat je je reservering annuleert wanneer je toch niet kunt komen, zodat er plaats voor iemand anders vrij kan komen. Een reservering annuleren kan via de e-mail die je van Eventbrite hebt gekregen (bekijken en beheren).  Een e-mail sturen naar receptiebalie@tresoar.nl met daarin je naam , datum en tijd van reservering mag ook. Of even bellen naar 058-7890789.
Wanneer je twee keer niet bent geweest, zonder te annuleren, dan zijn we helaas genoodzaakt je bij een eventuele volgende reservering te verwijderen van de bezoekerslijst. Een afspraak maken is dan alleen telefonisch nog mogelijk en alleen op de dag dat je Tresoar wilt bezoeken. 


Blijf op de hoogte

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen via onze social media en website en hopen zo snel mogelijk weer meer bezoekers te kunnen ontvangen in onze gebouwen. Je kunt je ook aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief.

Let op!

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en/of verhoging of koorts;
 • Blijf thuis als iemand uit jouw huishouden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten;
 • Kom in je eentje naar Tresoar of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden;
 • Houd in het gebouw altijd minstens 1.5 meter afstand van andere bezoekers en van medewerkers van Tresoar;
 • We adviseren je dringend om een mondkapje te dragen;
 • Houd je strikt aan de aanwijzingen van de studiezaalbeheerder en aan de aangebrachte aanwijzingen;
 • Ontsmet bij binnenkomst en voor het aannemen van de archiefstukken of boeken je handen met het desinfecteermiddel dat bij de in- en uitgang en bij de balie voor je klaarstaat;
 • Voor en na gebruik van onze apparatuur maak je deze schoon met ontsmettingsmiddel. Tresoar plaatst hiervoor naast alle apparatuur en werkplekken schoonmaakdoekjes met desinfecterende spray;
 • Leg gebruikte boeken (ook boeken waar je even kort in hebt gekeken) en archiefstukken zelf op de verzamelplek. Een medewerker van Tresoar zal deze weer terugleggen;
 • Je kunt gebruikmaken van de garderobe, kluisjes, publiekskantine en het sanitair;
 • De vergaderzalen zijn niet toegankelijk voor bezoekers;
 • Zodra de wettelijke draagplicht van het mondkapje is doorgevoerd, moeten bezoekers van Tresoar tijdens het rondlopen een mondkapje dragen. Tot die tijd is het dragen van een mondkapje door bezoekers nog een dringend advies.


Voor alles geldt dat wij de richtlijnen van het RIVM volgen. Mochten er vanuit de overheid wijzigingen komen in het beleid omtrent het coronavirus, dan zullen wij die wijzigingen navolgen en je hierover tijdig berichten. 

Vragen kun je stellen via info@tresoar.nl. Wij helpen je graag!

Positief getest en bij Tresoar geweest?

Gelukkig is tot op heden Tresoar 'corona-vrij'. Dat willen we graag zo houden! Op die manier kunnen we voor jullie open blijven om te studeren, een tentoonstelling te bekijken en/of een lezing te bezoeken. Wij hebben alles ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM, dus zorgen voor minimale risico's. Maar ….. Ben je onlangs bij Tresoar geweest en helaas toch positief getest op corona? Wij zouden het zeer op prijs stellen dat je dan contact met ons opneemt via info@tresoar.nl of telefonisch 058-7890789. Wij kunnen dan sneller andere bezoekers en onze medewerkers informeren en hopelijk verdere besmettingen voorkomen. We snappen dat het vervelend is, maar we hopen samen met jullie het virus niet verder te laten verspreiden.